Geweest kortlopende projecten

Geweest | Kortlopende projecten

12 december 2019 | Duizend-en-een-nacht
Twee acteurs van Theatergroep Greppel, Rik Luijmes en Nina Goedegebure, vertelden en speelden stukken uit het verhaal van Duizend-en-een-nacht waar de muziek van Sheherazade op is gebaseerd.Klik hier en lees meer hierover in dit bruisend artikel van De Gelderlander

 

4 mei 2019 | Lezing ‘Verloren Vader’ in Stadsschouwburg Nijmegen
Ter gelegenheid van Theater na de Dam
Op 4 mei lazen Nina Goedegebure, Nico de Vries en Milan Boele van Hensbroek de speciaal geschreven tekst ‘Verloren Vader’ van Tom Lanoye. Rik Luijmes regisseerde deze lezing die eenmalig werd gepresenteerd in de Stadsschouwburg van Nijmegen.

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar schreef Belgische schrijver Tom Lanoye over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer? Deze tekst, getiteld ‘Verloren vader’, werd op 4 mei om 21.00 uur in heel het land gelijktijdig door verschillende gezelschappen voorgelezen.