Geweest kortlopende projecten

Geweest | Kortlopende projecten

8 maart 2021 | Wit konijn rood konijn
Een jaar geleden sloten bijna alle theaters op onze aardbol hun deuren vanwege corona. In meer dan 30 landen wordt op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. Bekende acteurs en actrices stappen het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. De acteur opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt de acteur tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’, van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour.

 

12 december 2019 | Duizend-en-een-nacht
Twee acteurs van Theatergroep Greppel, Rik Luijmes en Nina Goedegebure, vertelden en speelden stukken uit het verhaal van Duizend-en-een-nacht waar de muziek van Sheherazade op is gebaseerd.Klik hier en lees meer hierover in dit bruisend artikel van De Gelderlander

 

4 mei 2019 | Lezing ‘Verloren Vader’ in Stadsschouwburg Nijmegen
Ter gelegenheid van Theater na de Dam
Op 4 mei lazen Nina Goedegebure, Nico de Vries en Milan Boele van Hensbroek de speciaal geschreven tekst ‘Verloren Vader’ van Tom Lanoye. Rik Luijmes regisseerde deze lezing die eenmalig werd gepresenteerd in de Stadsschouwburg van Nijmegen.

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar schreef Belgische schrijver Tom Lanoye over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer? Deze tekst, getiteld ‘Verloren vader’, werd op 4 mei om 21.00 uur in heel het land gelijktijdig door verschillende gezelschappen voorgelezen.