TussenTijd

22 & 23 september 2022 | TussenTijd: Afloop Onbekend

Onze zorgeloze jaren zijn voorbij. Onze vrijheden zijn niet meer vanzelfsprekend en onze groene levendige habitat verandert langzaam in een verstikkende woestijn. En we hebben al die jaren niet eens bewust genoten van het paradijs waarin we leefden, wat jammer nou.

Het lijkt alsof de coronaperiode het einde van een tijdperk van zorgeloosheid heeft ingeluid. Is onze planeet echt in gevaar of kunnen we het tij nog keren? Zijn de tekenen van droogte, branden, epidemieën en oorlog een verwijzing naar spannende verhalen als de tien Bijbelse plagen of is het nu echt menens?

De makers van de Nijmeegse theatergezelschappen Cie. Perelman en TGGreppel buigen zich over de vraag wat nodig is voor een hoopvolle toekomst. Kunnen we de point of no return hijgend voorblijven? Welke waarden zijn daarvoor belangrijk om door te geven? Kunnen we de volgende generatie nog recht in de ogen kijken? Of hebben we er zodanig een potje van gemaakt dat we enkel schaamtevol ons hoofd moeten buigen en sorry stamelen. Of misschien hoeven we ons niet druk te maken omdat nieuwe technologieën een eind aan al onze zorgen zullen maken. Komen we tot hoopvolle oplossingen of is het vertrouwen in een goede afloop juist naïef en gevaarlijk?

Afloop Onbekend is onderdeel van het project TussenTijd, dat Theater LUX in coronatijd initieerde. LUX daagde vier theatermakers uit om binnen een korte repetitieperiode een complete voorstelling te creëren. Ad hoc theater op het scherpst van de snede.

Spel Wouter van Elderen, Ilse Schaminée, Lonne Gosling (Cie. Perelman) en Rik Luijmes (TGGreppel) Muziek Jaap Warmerhoven Advies Janne de Bruin Fotografie Gerard Verschooten Techniek  Mitar Markovic, Titus Mellema, Frans Schilte Productie Valerie Bongaarts

27 & 28 augustus 2021 | TussenTijd: De Transformatie

TussenTijd: De Transformatie vond plaats op het terras van LUX tijdens het Theaterweekend. ‘Wilt u er theater bij?’ Met deze vraag namen we ons publiek mee op een reis door de tussentijd die veel langer bleek te duren dan we ooit voor mogelijk hadden kunnen houden. Sterker nog, we zaten er nog middenin… Het publiek maakte mee hoe de gezelschappen Cie. Perelman, TG Greppel en TG de Winter  hun ervaringen transformeren vanuit een digitaal leven naar een hybride vorm in real life, waarbij we nog altijd voorzichtig zijn.

2020 – 2021 | Videoserie TussenTijd

In de zomer van 2020 startten we met LUX, Cie. Perelman en TG de Winter de online videoserie ‘TussenTijd’. Aanleiding was de eerste corona-lockdown. Toen alle theaters voor langere tijd gesloten waren en gezelschappen niet konden spelen, lieten zij ‘achter de schermen’ zien hoe zij omgaan met thema’s zoals angst, isolatie, verbinding, hoop, tijd, offline leven en, natuurlijk, de toekomst. Kijk hier de afleveringen van het eerste seizoen terug:

TussenTijd #1 – ANGSSST
TussenTijd #2 – TIJD KWIJT
TussenTijd #3 – HUIDHONGER
TussenTijd #4 – (NOOIT) ALLEEN
TussenTijd #5 – HOOPKRACHT
TussenTijd #6 – GROEN LICHT

Inmiddels zijn er al twee seizoenen online verschenen. Kijk hier de uitzendingen van Tussentijd, 1 jaar later terug:

Blijf op de hoogte van de speeldata!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Vul de volgende gegevens in en we houden je op de hoogte

Door het gebruik van de aanmeld-knop accepteert u de algemene voorwaarden nieuwsbrief, klik hier om deze te lezen.