Ontmoet het artistieke team van TG Greppel

Ontmoet het artistieke team van TG Greppel
10 november 2021 greppeltheater

Ontmoet het artistieke team achter Een ogenblikje alstublieft…: Rik Luijmes, Jac. Splinter en Patrick Feijen!

“Macht en onmacht. Invloed en afhankelijkheid. Dat zijn de grote thema’s van deze voorstelling.” Theatermaker Rik Luijmes is artistiek leider van TG Greppel. Toen Greppel begin 2021 een nieuwe ruimte kreeg toegewezen in het voormalig belastingkantoor, werd hij geprikkeld door de ontvangsthal van deze kantoorkolos. “Het was fascinerend om dieper in de oorsprong en geschiedenis van de bureaucratie te duiken. De laatste jaren blijkt de balans behoorlijk zoek en is de wanhoop van velen zichtbaar en voelbaar. Hoe verhouden we ons tot systemen die bedoeld zijn om rechtvaardig te zijn, maar die uitpakken als overheersend? Hebben we nog invloed op die systemen?”

“Als ik alle minuten die ik in de afgelopen vijftien jaar in de wacht gehangen heb bij elkaar optel, kan ik drie weken op vakantie!” Jac. Splinter is een Nijmeegse ontwerper en kunstenaar: hij Bedenkt Leuke Dingen voor de Mensen. In 2020 publiceerde hij zijn Grote Bureaucratievakantieboek “Ja maar meneer ik doe ook maar mijn werk”, dat nu als een van de inspiratiebronnen dient voor de voorstelling. “Bureaucraten willen wel over systemen praten, maar nooit over hun eigen gedrag. Daar ben ik ondertussen wel achter gekomen. Met deze voorstelling raken we die gevoelige snaar.”

Een ogenblikje alstublieft… is een roadtrip door bureaucratieland op een paar vierkante meter, met slaande deuren en een schuifelende balie.” Patrick Feijen is verhaalmaker, dramaturg en theatermaker. Hij maakt scripts voor interactieve apps, ontwikkelt verhaallijnen voor musea, werkt als story-editor met animatoren en maakt korte beeldende theatervoorstellingen op locatie. Dat maakt hem de uitgelezen persoon om mee te schrijven aan deze voorstelling. “Wie ooit met een probleem aanklopte bij de overheid, herkent vast de hele rits hoop en wanhoop die voorbij raast vanaf de eerste stap in dit kantoor.”

Een ogenblikje alstublieft…
19 nov t/m 12 dec
Voormalig belastingkantoor
Stieltjesstraat 2, Nijmegen

koop hier je tickets