Genoeg Gedacht

Genoeg Gedacht

Te midden van beamers, laptops, camera’s en kabels scharrelt Zeno rond. Hij probeert grondig te onderzoeken hoe zijn brein precies werkt. Hoe ontstaan onze gedachten? Zijn je waarnemingen te vertrouwen? Op basis waarvan trek je conclusies over de wereld? Kun je wel alles geloven wat je zelf denkt?

Genoeg Gedacht is een mixed mediaproductie vol muziek, animaties en hallucinerende projecties. Met steun van de gemeente Nijmegen doet TG Greppel onderzoek naar nieuwe vormen van theatermaken.

Concept en uitvoering Jaap Berends, Abel Enklaar, Sophie Luiken, Rik Luijmes Spelcoaching Lard Adrian Productie Annelotte de Meijer Publiciteit Leonie Modderkolk Techniek Fred uit het Broek Teasers Jaap Berends, Sophie Luiken, Abel Enklaar Grafisch ontwerp en website Studio Anouk Stoffels Met dank aan Tim van Elferen voor de technische support en Timo Pieters voor de nagesprekken

Publieksreacties

Ik was onder de indruk van het organische samengaan van tekst, spel, muziek en techniek. Vaak is ‘nieuwe technologie’ vooral mooi in het theater, indrukwekkende visuals, maar hier werd techniek echt een tegenspeler. Jullie hebben laten zien hoe heerlijk en ook hoe moeilijk onze relatie met techniek is vandaag de dag.

– L. Jordens

Een boeiend onderzoek dat me goed deed. Dat zit ‘m in de nabijheid en voor mij aantrekkelijkheid van het onderwerp, maar ook fysiek dichtbij, waardoor de dynamiek tussen jullie heel voelbaar was. Die ‘knetterde’ (…). Mooi: de combinatie van woord, muziek en beeld.

– L. Kraijenhoff

Het verhaal houdt me ook na afloop nog bezig. Hoe vreemd het eigenlijk is dat je niet weet waar je gedachten precies ontstaan en hoe je daar op metaniveau over kunt nadenken… En waar die gedachten dan weer vandaan komen. (…) Ik kon direct meevoelen.

– L. Phoelich

Blog

2 februari 2023

#1: We koppelen de breinen bij elkaar en tollen

Hallo, ik ben Sophie Luiken! Ik ben vierdejaars student aan de Artist Educator-opleiding van ArtEZ Zwolle. Ik loop stage bij TG Greppel, om mee te werken aan de nieuwe mixed mediaproductie: Genoeg Gedacht. Theater wordt gecombineerd met technologie en muziek. Gedurende het onderzoeksproces deel ik onze bevindingen over de experimenten…

 

Geweest

Vrijdag 24 maart 2023 (try-out)
20:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen
Zaterdag 25 maart 2023 (première)
20:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen
Zondag 26 maart 2023
15:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen
Zondag 26 maart 2023
20:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen
Maandag 27 maart 2023
16:00 uur – ArtEZ, Arnhem
Zondag 2 april 2023
19:30 uur – De Lindenberg, Nijmegen
Woensdag 5 april 2023: Voorstelling
20:00 uur – Theaterzaal C, Radboud Universiteit, Nijmegen

 

Genoeg Gedacht: Workshop ArtEZ Zwolle
Dinsdag 7 maart 2023
13:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen
Woensdag 8 maart 2023
13:00 uur – Studio TG Greppel, Nijmegen

 

Genoeg Gedacht: Workshop ArtEZ Arnhem
Maandag 27 maart 2023
19:30 uur – ArtEZ, Arnhem

 

Genoeg Gedacht: Workshop De Lindenberg
Zondag 2 april 2023
15:00 uur – De Lindenberg, Nijmegen

 

Genoeg Gedacht: Lecture Performance*

 

 

* De Lecture Performance is een tussentijdse presentatie waarbij je de makers aan het werk ziet: er wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken en beeldvormen, motion capture, muziek, meerdere microfoons en schermen. Denker en oprichter van ‘Effectief Altruïsme Nijmegen’ Timo Pieters voegt zich bij de makers en deelt zijn kennis en inzichten.

Blijf op de hoogte van de speeldata!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Vul de volgende gegevens in en we houden je op de hoogte

Door het gebruik van de aanmeld-knop accepteert u de algemene voorwaarden nieuwsbrief, klik hier om deze te lezen.