Blackbird

Vanaf 8 maart in de theaters

Koop nu tickets >>

Blackbird (vanaf 8 maart 2019)

Blackbird

‘Jij hebt geen recht op mijn vernedering’

Una is onderweg voor een confrontatie met haar eerste grote liefde: Ray. Het is zeventien jaar geleden dat hij haar ontmaagde en achterliet in een hotelkamer. Wat voor Una het begin leek van een gezamenlijke toekomst ontvouwt zich als een nachtmerrie. Met de arrestatie van Ray tot gevolg. Wat is er gebeurd? Wie is er verantwoordelijk? En hoe bepaalt het verleden onze toekomst?

In Blackbird dagen we je uit om genuanceerd te kijken naar de mechanismes van verlangen en machts­misbruik. We stellen ons de vraag of iedereen recht heeft op een tweede kans.

Gespeeld in een stellage van staal, gevoed en gestuwd door de ritmes van een DJ nemen de acteurs je mee in een intrigerend schermspel.

Koop nu je tickets. Klik op de knop en  kies de dag dat jij Blackbird gaat bezoeken. (CJP-houder of student? Vul dan voor € 5,00 korting de vouchercode CJP/student in)

Laurence Olivier Award
for Best New Play

Critics’ Awards for Theatre in Scotland
for best new play

Pers

 

“Azen op compassie voor Ray, die een meisje van 12 heeft ontmaagd”- Interview met Rik Luijmes in De Gelderlander

“Hartstochtelijk overtuigend gespeeld.” – Theaterkrant
“De tragedie blijkt een grimmig maar diepgevoeld liefdesverhaal” – Theaterkrant

“Blackbird zal je niet snel loslaten” – Ugenda

Speellijst & tickets

 

zaterdag 19 oktober
20:15 uur – Theater de Verbeelding, Purmerend
maandag 9 december
20:30 uur – Ins Blau, Leiden
donderdag 19 december
20:15 uur – Theater de Winsinghhof, Roden
Koop direct tickets

Tekst David Harrower Vertaling Tom Kleijn Regie Lard Adrian Spel Nina Goedegebure, Rik Luijmes en Joris Erwich Muziek Joris Erwich Dramaturgie en lichtontwerp Patrick Feijen Decor Rik Luijmes i.s.m. Mieke Wolters Kostuums Femke Ratering Educatie Ilse Peeman Stage Jara Helmert Techniek Fred uit het Broek Productie Cindy Meurs Publiciteit Nienke Aangenendt Trailer en fotografie Ilse van Loon Scènefotografie Bart Grietens Grafisch ontwerp en website Studio Anouk Stoffels

Met dank aan