Nieuws

 

 

nieuws

 • Onze voorzitter en aanmoediger Joop Mols onverwachts overleden

  Op 12 april is Joop Mols volkomen onverwachts overleden. Joop was de voorzitter van ons gezelschap. Jarenlang heeft hij TGGreppel steeds een stapje verder gebracht. Hij moedigde ons aan onze dromen en ambities waar te maken. Om te gaan voor een eigenzinnige inhoudelijke en artistieke koers. Soms met grote ernst, vaak met humor en onverminderd ondersteunend. We missen hem. Ik

  In Nieuws
 • Vooruitblik: Bach, funk en haantjesgedrag

  We zijn druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe productie. Een poëtische muziektheatervoorstelling vol humor, lichtheid en barstensvol muziek. Muziek die heen en weer schiet tussen rijke polyfonie van Bach en swingende funk. Houd Facebook, Instagram en onze website goed in de gaten. We zijn nu druk bezig het project op te zetten en fondsen aan te vragen. Deze voorstelling

  In Nieuws
 • Nagesprek over #metoo in LUX Nijmegen

  Na afloop van de voorstelling Blackbird op zaterdag 21 december in LUX Nijmegen gaan we met Prof. dr. Toine Lagro-Janssen (Gender & Women’s Health Head Center for Sexual Violence Gelderland-Zuid en -Midden) in gesprek over het thema en een aantal #metoo casussen uit de media. Wat maakt iemand dader van seksueel geweld en waar ligt de grens?

  In Blackbird
 • TG Greppel gaat met Blackbird het land in

  We spelen Blackbird het komende seizoen onder andere in: Leiden, Purmerend, Roden, Utrecht, Nijmegen en Winterswijk. Klik hier, bekijk de speellijst en bestel je tickets.

  In Nieuws
 • TG Greppel leest tekst Lanoye op 4 mei in Stadsschouwburg Nijmegen

  Op 4 mei tijdens Theater na de Dam zullen Nina Goedegebure, Nico de Vries en Milan Boele van Hensbroek de speciaal geschreven tekst van Tom Lanoye lezen, onder regie van Rik Luijmes in Stadsschouwburg Nijmegen. Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zal de Belgische

  In Nieuws
 • Meet the team: acteur/muzikant Joris Erwich

  “De tekst van Blackbird zit zo geraffineerd in elkaar, de taal neemt je mee, en laat je denken, voelen, oordelen en meeleven.” Joris is acteur en muzikant, en combineert deze twee vaak. In 2000 studeerde hij af als dramadocent. Tijdens de opleiding, maar zeker na zijn afstuderen, is hij zich gaan ontwikkelen als makende speler en muzikant. Hij sloot zich

  In Blackbird, Nieuws
 • In gesprek over #MeToo slachtoffers én daders met Remy Jacobs

  Op zondag 7 april gaan we na de voorstelling in gesprek met Remy Jacobs. Jacobs is priester en werkt als geestelijk verzorger. In zijn jeugd was hij zelf slachtoffer van seksueel misbruik. In het kader van de #MeToo-beweging pleitte hij voor het doorbreken van het stilzwijgen van slachtoffers én daders, om de onderliggende structuren en mechanismen open te breken.

  In Blackbird, Nieuws
 • Theaterkrant: “Hartstochtelijk overtuigend gespeeld”

  De Theaterkrant bezocht afgelopen vrijdag Blackbird in Nijmegen. Recensent Luuk Verpaalen schreef een artikel over het stuk.

  In Blackbird, Nieuws
 • Meet the team: acteur Rik Luijmes

  “Ik maak deze voorstelling omdat ik de mensen achter deze #metoo geschiedenis wil laten zien. Zodat we meer begrijpen van de ander, maar ook van onze eigen verlangens en impulsen” Waarom Rik het initiatief nam tot het maken van Blackbird “Ik was op zoek naar zoiets als Lolita van Nabokov. Na lang goo­gelen kwam ik uit bij Blackbird, dat overal

  In Blackbird, Nieuws
 • Recensie Blackbird door Ugenda

  “Blackbird zal je niet snel loslaten” schreef Sandra de Ridder na het zien van Blackbird in Nijmegen. Voor cultuurplatform Ugenda schreef ze een verslag. Lees het hele artikel hier.

  In Blackbird, Nieuws
 • Meet the team: actrice Nina Goedegebure

  “De wereld is niet zwart wit, er zijn zoveel kanten aan een verhaal, zoveel dingen die we niet weten. Blackbird laat kleur zien.” Waarom Nina meespeelt in Blackbird: In een steeds meer polariserende samenleving is het, naar mijn mening, belangrijk onze opvattingen te blijven bevragen. David Harrower daagt ons met Blackbird uit om precies dat te doen. Ik ben trots

  In Blackbird, Nieuws
 • Scènefoto’s Blackbird

  Vanavond is de eerste voorstelling van Blackbird. Bekijk nu de scènefoto’s op deze pagina.

  In Blackbird
 • Meet the team: regisseur Lard Adrian

  “Ik hoop dat we met Blackbird de weg vrij kunnen maken voor een discussie na afloop in de foyer waarbij we achter het mechanische oordeel kunnen kijken. Dat we nuances blijven zien maar ook niet wegkijken.” Waarom Lard meewerkt aan Blackbird Omdat Rik Luijmes (artistiek leider en acteur) een heel gedreven en gepassioneerde theatermaker is. Je voelt zijn hart voor

  In Blackbird
 • “De wereld is niet zwart wit. Blackbird laat kleur zien.”

  Marjolein Pieks kwam kijken bij een repetitie van Blackbird en schreef hier een artikel over.

  In Blackbird, Nieuws
 • Publicatie over Blackbird in De Gelderlander

  Interview met Rik Luijmes in De Gelderlander. “De Nijmeegse regisseur en acteur Rik Luijmes speelt de hoofdrol in ‘Blackbird’. Dat is geen makkelijke opgave, want Ray heeft in het verleden een meisje van 12 ontmaagd. Hoe leeft hij zich in in dat lastige personage?”

  In Blackbird, Nieuws
 • Vanaf 8 maart in de theaters: Blackbird

  De kaartverkoop voor de eerste voorstellingen van Blackbird is geopend.

  In Blackbird, Nieuws
 • Nieuwkomers bij Oosteroogst in LUX

  Op woensdag 14 november start LUX Nijmegen met Oosteroogst. Op het programma: Nieuwkomers.

  In Nieuwkomers, Nieuws
 • Nieuwkomers op LKCA congres

  Op 24 mei speelt Theatergroep Greppel scènes uit Nieuwkomers op het LKCA congres Cultuureducatie: een vreedzaam strijdtoneel?

  In Nieuwkomers, Nieuws
 • Publiek omarmt Nieuwkomers

  Na de try out en de première komen meteen de eerste publieksreacties binnen. "Wat een prachtige voorstelling. Herkenbaar en confronterend, indringend en humoristisch tegelijk" "Blijkt op een verrassende manier meerdere lagen te bevatten" "Ontroerende voorstelling. De problematiek van Nieuwkomers is helder, toegankelijk, veelzijdig en met humor neergezet"

  In Nieuwkomers, Nieuws
 • Een rake afspiegeling

  "Enkele weken voorafgaand aan de première van Greppels productie ‘Nieuwkomers’ bevind ik mij op het puntje van mijn stoel. Drie acteurs trakteren me op een doorloop van ongeveer anderhalf uur. Ze spreken me aan, letterlijk en figuurlijk. Mensen die ik niet ken, vertellen wie ze zijn en waar ze vandaan komen." Marjolein Pieks schrijft over Nieuwkomers. Een liefdevol beeld van een op hol geslagen maatschappij.

  In Nieuwkomers, Nieuws
 • Publiek laten nadenken

  Mitchel Suijkerbuijk en Flip Franssen van De Gelderlander kwamen naar het Greppeltheater voor de repetitie van Nieuwkomers. Lees 'Hoe het is als nieuwkomer in Nederland' in De Gelderlander (Nijmegen 14 februari blz. 7).

  In Nieuwkomers, Nieuws
 • Repetities Nieuwkomers

  De repetities voor Nieuwkomers zijn in volle gang. Er zijn nog wel wat tekstwijzigingen om in te studeren. Een kleine impressie op video.

  In Nieuwkomers, Nieuws