Ontmoet het team van Genoeg Gedacht

Ontmoet het team van Genoeg Gedacht
20 maart 2023 greppeltheater

Aan Genoeg Gedacht ging een onderzoek vooraf, waarin vier makers samen experimenteerden met nieuwe vormen van theatermaken. Ze stellen zich aan je voor!

Abel Enklaar (hen/hun) vertelt:

“Met Genoeg Gedacht hebben we de ruimte om nieuwe vormen van theater te onderzoeken. Technisch ontstaat er ruimte voor experiment, maar ook in de thematiek. Durven we een stapje terug te doen en even in het niks te zijn?”

Abel Enklaar is een interdisciplinaire kunstenaar die het snijvlak van technologie, identiteit en het lichaam verkent door middel van performances en installaties. Hun werk onderzoekt de impact van technologie op ons begrip van onszelf en de wereld.

 

Sophie Luiken (zij/haar) vertelt:

“In deze voorstelling kan ik mijn fascinatie om technologie als storytelling in te zetten gebruiken. Ik experimenteer veel met interactieve visuals en hoe dat tot iets theatraals kan worden omgezet.”

Sophie Luiken studeert momenteel af aan de Artist Educator for theatre and mediaopleiding in Zwolle. Met haar achtergrond in theater en haar nieuwe fascinatie voor technologie zoekt ze naar een manier hoe je interactieve voorstellingen kunt maken door middel van biofeedback data.

 

Jaap Berends (hij/hem) vertelt:

“Met Genoeg Gedacht creëren we een wereld waarin niets is wat het lijkt. Waar alles iets mag zijn en tegelijkertijd iets anders. Waar gek zijn heel normaal is en normaal heel gek is.”

Jaap Berends is duivelskunstenaar en aanrommelaar. Deze maand was hij met gitaar te vinden op de jazzpodia van europa, met een filmcamera op diverse locaties, of thuis starend naar teveel keyframes op z’n computer.

 

 Rik Luijmes (hij/hem) vertelt:

“Met dit team stap ik in de onbekende ruimte van technologie en performance. Waar tot nu toe acteurs mijn medespelers waren, speel ik nu met projecties, vervormde stemmen en rondzwaaiende camera’s. Samen ontmoeten we de zoekende mens in een wereld vol mogelijkheden.”

Rik Luijmes is theatermaker en artistiek leider van TG Greppel. Het thema van de theatergroep is de komende maanden: ‘kalm te midden van het lawaai’. Zo staat Rik het ene moment in de modder van de Ooij en het andere moment tussen kabels en camera’s in een stalen kooi.