Hokjesdenken

Hokjesdenken

Een aantal opvallende huisjes kijken uit op de buitenwereld. Allerlei voordeuren, waarachter verschillende mensen schuil lijken te gaan. Stap over de drempel en laat je verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld. Kijk goed om je heen en spits je oren – we nodigen je uit om binnen de hokjes te denken! Waar stap jij naar binnen?

Met Hokjesdenken prikkelt TG Greppel op speelse wijze de nieuwsgierigheid naar een ander perspectief.

Deze zomer is de theatrale installatie Hokjesdenken te zien op de pleinen en festivals in Gelderland.
In elke stad beleef je iets anders: de inhoud is voor iedere plek op maat gemaakt.

Het plein is van oorsprong een plek waar een samenleving samenkomt, waar wordt geleefd. Waar werd gehandeld, waar de laatste roddels werden besproken, waar theater werd gespeeld en gekeken, waar de dronkenlap van de stad in een hoekje stond te brallen. Maar in 2021 is het plein een bron van besmetting geworden. Onze ontmoetingen vinden online of achter de gesloten deuren van ons huis plaats. Meer dan ooit leven we in onze eigen bubbel. Hokjesdenken maakt het plein weer tot wat het was: een plek waar íedereen elkaar tegenkomt. Een plek voor onverwachtse ontmoetingen, met nieuwe mensen en nieuwe wereldbeelden.

Concept Freek van Zonsbeek, Mauro Casarini en Rik Luijmes Dramaturgie Jesse van Delft Performance Freek van Zonsbeek, Godelieve Meijers, Elky Rosa Gerritsen, Stan Gonera Ontwerp Hokjes Boys with Wood Advies Mieke Wolters Publiekswerking Freek van Zonsbeek Muziek en trailer Jaap Berends Grafisch ontwerp en website Studio Anouk Stoffels Publiciteit Leonie Modderkolk Planning & boekingen Roy Potijk Stage Sebastiaan Kruk Algehele leiding Rik Luijmes

Reacties van bezoekers:

“Mooie ervaring! Ik vond het leuk en was aan het eind ontroerd.”

“Dat was mooi, verassend, leuk en bijzonder!”

“Ziet er heel gaaf uit tussen de bebouwing en bomen.”

Blijf op de hoogte van de speeldata!

Wil jij als ook over de drempel stappen, en je laten verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden