Hokjesdenken

Hokjesdenken

Een aantal opvallende huisjes kijken uit op de buitenwereld. Allerlei voordeuren, waarachter verschillende mensen schuil lijken te gaan. Stap over de drempel en laat je verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld. Kijk goed om je heen en spits je oren – we nodigen je uit om binnen de hokjes te denken! Waar stap jij naar binnen?

Met Hokjesdenken prikkelt TG Greppel op speelse wijze de nieuwsgierigheid naar een ander perspectief.

“We nodigen je uit om binnen de hokjes te denken!”

Deze zomer is de theatrale installatie Hokjesdenken te zien op de pleinen en festivals in Gelderland.
Het plein is van oorsprong een plek waar een samenleving samenkomt, waar wordt geleefd. Waar werd gehandeld, waar de laatste roddels werden besproken, waar theater werd gespeeld en gekeken, waar de dronkenlap van de stad in een hoekje stond te brallen. Maar in 2021 is het plein een bron van besmetting geworden. Onze ontmoetingen vinden online of achter de gesloten deuren van ons huis plaats. Meer dan ooit leven we in onze eigen bubbel. Hokjesdenken maakt het plein weer tot wat het was: een plek waar íedereen elkaar tegenkomt. Een plek voor onverwachtse ontmoetingen, met nieuwe mensen en nieuwe wereldbeelden.

Concept Freek van Zonsbeek, Mauro Casarini en Rik Luijmes Dramaturgie Jesse van Delft Ontwerp Hokjes Boys with Wood Publiekswerking Freek van Zonsbeek Muziek Mauro Casarini Trailer Jaap Berends en Mauro Casarini Grafisch ontwerp en website Studio Anouk Stoffels Publiciteit Leonie Modderkolk Planning & boekingen Roy Potijk Stage Sebastiaan Kruk Algehele leiding Rik Luijmes 

Try-out, première & speellijst

Wil jij als eerste over de drempel en je laten verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden