Over Greppel

 

 

over greppel

Over Greppel

TG Greppel is een professioneel theatergezelschap uit Nijmegen. We maken en spelen voorstellingen, bouwen theatrale installaties, onderzoeken en verkennen, wandelen door de natuur en zijn in gesprek met ons publiek. Bij elk project doen we onderzoek naar een aspect van menszijn. Naar de omgang met jezelf en de ander. Naar hoe je te verhouden tot de enorme wereld om je heen.

Kalm te midden van het lawaai
Voor seizoen 2022/2023 hebben we onszelf het thema ‘kalm te midden van het lawaai’ toegeëigend. We stellen ons de vraag hoe we denken. Hoe we tot onze oordelen en ons wereldbeeld komen. Ook vragen we ons af wat emoties ons vertellen. Wanneer je ze volledig de ruimte kunt geven, en wanneer maar beter niet. We maken altijd gebruik van muziek en een dosis humor en relativering.

Voor ons is theater een medium met ruimte voor het onbenoembare. Het spreken via beeld, muziek, beweging of een stilte. Het is een plek waar we de juiste woorden proberen te vinden. We willen samen met het publiek midden in het leven staan.

Samenwerking
TG Greppel werkt onder andere samen met instellingen als ArtEZ (Academie voor Theater en Dans), Radboud Universiteit Nijmegen, LUX Nijmegen en Stadsschouwburg Nijmegen. Ook heeft TG Greppel een kwaliteitszetel in CNN (Cultuur Netwerk Nijmegen).

Subsidies
TG Greppel ontvangt sinds 2018 structureel projectsubsidies en meerjarige subsidies van de gemeente Nijmegen. Ook wordt TG Greppel middels projectsubsidies gesteund door de provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds Podiumkunsten.

Eigen theater en oefenruimte
Sinds 2010 huurt TG Greppel haar werkruimte voor repetities en voorstellingen bij Atelierbeheer SLAK.

 

 

 

 Artistieke leiding Rik Luijmes
Bestuur Lothar Otten, Ronald Armbrust, Lieke Jordens
Productie Annelotte de Meijer
Publiciteit Leonie Modderkolk

Weet wat er speelt!

Vul de volgende gegevens in en we houden je op de hoogte

Door het gebruik van de aanmeld-knop accepteert u de algemene voorwaarden nieuwsbrief, klik hier om deze te lezen.