Over Greppel

 

 

over greppel

TG Greppel: Theater uit Nijmegen

TG Greppel is een professionele theatergroep met Nijmegen als thuisbasis. Vanuit onze studio in de Zeepfabriek maken we voorstellingen en theatrale installaties, die te zien zijn in theaters, op festivals en op speciale locaties. Bij elk project doen we onderzoek naar een aspect van menszijn. Naar de omgang met jezelf en de ander. Naar hoe je te verhouden tot de enorme wereld om je heen. We maken altijd gebruik van muziek en een dosis humor en relativering.

(Muziek)theater

Voor ons is theater een medium met ruimte voor het onbenoembare. Het spreken via beeld, muziek, beweging of een stilte. Het is een plek waar we de juiste woorden proberen te vinden. We willen samen met het publiek midden in het leven staan. We werken met een wisselende groep acteurs, variërend van jonge talenten tot gevestigde namen zoals Lard Adrian, Nina Goedegebure en Bert Luppes. Muziek speelt altijd een belangrijke rol in onze voorstellingen. Muzikanten waar we mee samenwerken zijn o.a. Jaap Berends en Oleg Fateev.

Locatietheater in & om Nijmegen

TG Greppel maakt regelmatig theater voor speciale locaties. Zo maakten we onder andere ECO EGO (een reeks theaterwandelingen door de Ooijpolder), Een Ogenblikje Alstublieft… (een audiobeleving door het voormalig belastingkantoor in Nijmegen) en Met Stijgende Verbazing (een voorstelling waarbij het publiek op het dak staat en de spelers beneden – op Gebouw De Heuvel in Rotterdam, en op Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen).

Kalm te midden van het lawaai

Voor seizoen 2023/2024 hebben we onszelf het thema ‘kalm te midden van het lawaai’ toegeëigend. We stellen ons de vraag hoe we denken. Hoe we tot onze oordelen en ons wereldbeeld komen. Ook vragen we ons af wat emoties ons vertellen. Wanneer je ze volledig de ruimte kunt geven, en wanneer maar beter niet.

Samenwerking

TG Greppel werkt onder andere samen met instellingen als ArtEZ (Academie voor Theater en Dans), Radboud Universiteit Nijmegen, LUX Nijmegen en Stadsschouwburg Nijmegen. Ook heeft TG Greppel een kwaliteitszetel in CNN (Cultuur Netwerk Nijmegen).

Subsidies

TG Greppel ontvangt sinds 2018 structureel projectsubsidies en meerjarige subsidies van de gemeente Nijmegen. Ook wordt TG Greppel middels projectsubsidies gesteund door onder andere de provincie Gelderland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds Podiumkunsten.

Eigen theater- en oefenruimte

Sinds 2010 huurt TG Greppel haar werkruimte voor repetities en voorstellingen bij Atelierbeheer SLAK.

 

 

 

 Artistieke leiding Rik Luijmes
Bestuur Ronald Armbrust, Lieke Jordens, Ariëla van de Linde
Productie Annelotte de Meijer
Publiciteit Leonie Modderkolk
Boekingen Eva Almagor

WEET WAT ER SPEELT!

Vul de volgende gegevens in en we houden je op de hoogte

Door het gebruik van de aanmeld-knop accepteert u de algemene voorwaarden nieuwsbrief, klik hier om deze te lezen.