Ontmoet het team van En Toen Thuis

Ontmoet het team van En Toen Thuis
1 november 2022 greppeltheater

Ben komt thuis na een moedig besluit: hij heeft ontslag genomen. Na een periode van opluchting rijzen de grote levensvragen op. Ontdekt hij iets in het leven, of verliest hij juist zijn grip erop?

En Toen Thuis is een intieme muziektheatervoorstelling over de magie van het leven. De laatste week repeteren is aangebroken: de première is op vrijdag 4 november. We stellen alvast het artistieke team aan je voor!

Acteur & tekstschrijver Lard Adrian:

“Dit is de derde keer dat ik samenwerk met Rik Luijmes, de regisseur van het stuk. Ik was al bezig met het script van ‘En Toen Thuis’. De ideeën van Rik voor een volgend project kwamen erg overeen met wat ik al aan het schrijven was. Het was tijd voor mij om dit zelf te spelen. Ik ben op zoek gegaan naar hoe we humor, inhoud en diepgang kunnen brengen. Het is een persoonlijk verhaal, maar niet privé. Het heeft vorm gekregen en het is volgens mij een fascinerend toneelstuk geworden met prachtige muziek van Oleg Fateev. Ik heb één keer met Oleg samengewerkt; ik heb altijd onthouden dat hij zo intens speelt, en hoe hij me heeft geraakt.”

Lard speelde bij diverse theatergroepen waaronder Toneelgroep Oostpool, De Toneelmakerij, New-Dutch Connections en het Laagland. Hij werkt daarnaast als regisseur, trainer, docent en coach.


Muzikant Oleg Fateev:

“Een jaar geleden kreeg ik van Lard Adrian de vraag om samen de theatervoorstelling ‘En Toen Thuis’ te maken. Ik ken Lard van jaren geleden: hij speelde in de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’ van New Dutch Connections, ik maakte en speelde daar muziek. Het is een plezier om samen met Lard en regisseur Rik Luijmes aan deze voorstelling te werken! Het onderwerp, de zoektocht naar innerlijke vrijheid, boeit mij altijd.”

Oleg is een gepassioneerde artiest die zijn Bajan bespeelt alsof het een minnares is. Hij speelde bij talloze internationale muziek- en theatergroepen en werkte o.a. samen met Herman van Veen, Johan Simons, Alize Zandwijk en Gerardjan Rijnders.

Dramaturg Sanne van Rijn:

“Virtuoos acteerwerk en een muzikant van wereldklasse. Ik heb genoten van het werken met Lard en Oleg. Als dramaturg zorg ik – samen met de regisseur – voor een heldere, speelse en pakkende verhaallijn in de voorstelling.”

Sanne van Rijn is regisseur, adviseur en troubleshooter. Ze heeft een voorliefde voor makers en projecten die zich vrij door verschillende (kunst)disciplines bewegen.

Regisseur Rik Luijmes:

“In deze voorstelling komen vele liefdes van me samen. We duiken in de thematiek van het onverklaarbare, dat wat nét niet vast te grijpen is. Lard speelt niet alleen met de tekst, hij laat zijn lijf ook spreken op een manier waar ik ontzettend blij van word. Als Oleg op zijn bajan speelt, brengt hij van alles in me boven: ik voel me draaierig, geraakt en ontroerd. Ik ben blij met dramaturg Sanne van Rijn die een aantal gouden adviezen heeft gegeven. Op deze plek wil ik het hele team bedanken voor hun geweldige bijdragen aan deze bijzondere voorstelling.”

Rik is de drijvende kracht achter TGGreppel, het theatergezelschap dat hij 12,5 jaar geleden oprichtte. Met elk project doet hij een poging om qua inhoud en vorm vernieuwend en onderzoekend te zijn. Daarnaast hoopt hij dat de voorstellingen betekenis hebben en dat het fijn werken is bij het gezelschap.

Speeldata:

Donderdag 3 november (20:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen
Vrijdag 4 november (20:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen
Zondag 6 november (15:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen
Zondag 6 november (20:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen*
Vrijdag 11 november (20:00 uur) – Parnassusweg 220, Amsterdam
Zaterdag 12 november (20:00 uur) – Parnassusweg 220, Amsterdam
Vrijdag 18 november (20:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen
Zaterdag 19 november (20:00 uur) – Filmhuis Oosterbeek
Zondag 20 november (15:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen
Zondag 20 november (20:00 uur) – Zeepfabriek, Nijmegen

Koop je ticket

* Besloten voorstelling: Op deze avond wordt de registratie van de voorstelling gemaakt.
Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar: info@tggreppel.nl