Rik Luijmes speelt in ‘Wit Konijn Rood Konijn’

Rik Luijmes speelt in ‘Wit Konijn Rood Konijn’
8 maart 2021 greppeltheater

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Bij Theater De KiK stapt de Nijmeegse acteur Rik Luijmes van TG Greppel het toneel op om, zonder voorbereiding, het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst krijgt hij pas overhandigd bij aanvang.

De voorstelling wordt gespeeld zonder publiek vanwege de coronamaatregelen. We nodigen iedereen uit om de voorstelling thuis via de livestream te bekijken: vier samen met ons de kracht van het theater. Reserveer je V-ticket voor de livestream via www.theaterdekik.nl

Over de voorstelling
De tekst van Wit Konijn Rood Konijn zit in een verzegelde envelop. De acteur opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt hij tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.