Kunstnacht: residentie in het Besiendershuis

Kunstnacht: residentie in het Besiendershuis
5 september 2023 greppeltheater

Tijdens de Kunstnacht op zaterdag 16 september ontdek je wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Culturele organisaties met verschillende achtergronden werken samen: zo ontstaan unieke cross-overs tussen kunstdisciplines.

TG Greppel werkt samen met het Besiendershuis! De afgelopen maanden kwamen we al een paar keer op bezoek om het huis te verkennen. Eerst vielen ons vooral de eeuwenoude details van het huis op: glas-in-loodramen, tegelwanden, kieren in de vloer en andere elementen die de geschiedenis van het huis ademen. Je kunt je zo voorstellen hoe men hier 500 jaar geleden al de open haard aanstak. Toen we beter gingen kijken, vielen ons ook andere dingen op. Spinnenwebben, een trippelspoor over de vloer, vogeleitjes op de gekste plekken… We zagen allerlei sporen van een verborgen dierenleven in het huis. Wat doen de dieren hier? Komen ze ‘s nachts tevoorschijn?

Ons team van regisseur Nina, beeldend kunstenaar Annelotte en technicus Koen besloten op onderzoek uit te gaan. Daarom gaan ze een week op residentie in het Besiendershuis! Tijdens de Kunstnacht hopen ze de ontrafelde geheimen van het huis aan de bezoekers te tonen. Volg de story’s op social media om mee te kijken tijdens hun residentie!

KUNSTNACHT:

Zaterdag 16 september, 19:00 tot 00:00 uur
Meer info & tickets >>