Publiek omarmt Nieuwkomers

Publiek omarmt Nieuwkomers
6 maart 2018 greppeltheater

Na de try out en de première komen meteen de eerste publieksreacties binnen. Wilt u ook uw Nieuwkomers ervaringen delen? Dat kan hier.

“… wil ik nog graag zeggen, dat ik de voorstelling echt prachtig vond! Zo ontzettend goed. Nog betrekkelijk jong en zo goed wisselend in sfeer, mimiek, humor, serieus, snel, met diepgang. Ik vond het echt indrukwekkend, soms beklemmend, aangrijpend, prachtig, ontroerend en heel mooi.”

“Wat een prachtige voorstelling. Herkenbaar en confronterend, indringend en humoristisch tegelijk. Besmuikt, maar ook hardop lachen om zaken die eigenlijk schurend en pijnlijk zijn. Een spiegel die ons als publiek wordt voorgehouden en tot nadenken stemt.
De vorm van het stuk is verrassend, waardoor je nieuwsgierig en betrokken blijft, waarbij ik later pas na ging denken waarom we nu eigenlijk ingedeeld werden en stempels kregen… Het mooiste moment voor mij was de ontdekking dat de ‘nieuwkomer’ over wie het verhaal gaat, ook in de zaal zat.”

“Een prachtige, origineel vorm gegeven voorstelling waarin de acteurs bijzonder natuurlijk spelen. Het verhaal lijkt aanvankelijk wat cliché en voor de hand liggend maar blijkt op een verrassende manier meerdere lagen te bevatten. Uiteindelijk ontkom je niet aan de vraag: Aan hoeveel van deze opmerkingen, dan wel gedachten maak ik me eigenlijk schuldig?”

“Nieuwkomers is een indrukwekkende voorstelling met een zeker huiskamergevoel. Door de setting kreeg ik het gevoel zelf in de voorstelling te zitten, wat volgens mij in zekere zin ook zo is. Niet alleen zaten we als publiek om de spelers heen en gingen Ronald, Ayesha en Effie direct met ons in gesprek; ook dwongen de teksten mij stil te staan bij de gedachte dat ‘nieuwkomers’ niet anders zijn dan ‘ik’ of ‘wij’ – er is eenheid, we kennen allemaal dezelfde behoeften om opgenomen te worden en daar hebben we allemaal evenveel recht op. Geeft te denken waarom er dan toch zo veel vooroordelen zijn in de wereld en waarom we vooraf al zo veel informatie voor elkaar invullen.”

“Ontroerende voorstelling. De problematiek van Nieuwkomers is helder, toegankelijk, veelzijdig en met humor neergezet. Vormgeving is ook mooi. Eenvoudig en doeltreffend. Alle 3 acteurs zijn prima gecast. Complimenten alom dus!”