Rotterdamse Dakendagen

Met stijgende verbazing

Een samenwerking tussen Theater Decibel uit Rotterdam en TG Greppel uit Nijmegen vanwege een gedeelde stadsgeschiedenis. De voorstelling speelt in juni op de Rotterdamse Dakendagen en in september bij de opening van het culturele seizoen van de Stadsschouwburg en De Vereeniging in Nijmegen.

MET STIJGENDE VERBAZING is een vrolijke uitnodiging om de rumoerige stad van een afstand te bekijken. Wat gebeurt er achter dat raam? Waar ruikt dat kleine hondje aan? Waarom fietst die postbode steeds heen en weer? En waar stroomt dat water eigenlijk naartoe?

Vanaf een dak zie je beter, meer, anders. Geprikkeld door een soundscape van geluiden, teksten en mijmeringen, word je aan het denken gezet over het leven in de stad. Verwonder je over hoe wij de stad vormgeven, gebruiken, inrichten, bespreken, bedenken en liefhebben. Over hoe we hier lanterfanten, mopperen, bouwen, afbreken, ontmoeten of alleen zijn. En hoe bijzonder het is dat alles samenwerkt en met elkaar verbonden is.

Met een koptelefoon op loop je rond op het dak van De Heuvel. Vanaf daar kun je – als je goed kijkt – scènes zien op een ander dak, achter een raam, op straat… het theater van de stad!

Concept/regie Rik Luijmes & Mirjam Veldhuijzen van Zanten Soundscape Jaap Berends Stemacteurs Bert Luppes & Nina Goedegebure Acteurs Pim Dumans, Inger Kammeraat, Wouter Maas, Marten, Juno, Leto Treffers, Ruth Veldhuijzen van Zanten & Hannah Weber Flyer Thomas Maas Productie Theater Decibel i.s.m. TG Greppel

Met steun van: Stichting Bevordering van Volkskracht,
Gemeente Nijmegen.

Speellijst

Vrijdag 2 juni 2023, 18:00, 19:00 en 20:00 uur
Dak van gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5, Rotterdam

 

Zaterdg 3 juni 2023, 18:00, 19:00 en 20:00 uur
Dak van gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5, Rotterdam

Blijf op de hoogte van de speeldata!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Vul de volgende gegevens in en we houden je op de hoogte

Door het gebruik van de aanmeld-knop accepteert u de algemene voorwaarden nieuwsbrief, klik hier om deze te lezen.