21 t/m 23 sept.: TussenTijd, de voorstelling: Afloop Onbekend

21 t/m 23 sept.: TussenTijd, de voorstelling: Afloop Onbekend
7 september 2022 greppeltheater

Na twee online series van TussenTijd en de korte hybride voorstelling TussenTijd – De Transformatie, daagt LUX vijf theatermakers uit om binnen slechts een paar repetities een volledige voorstelling uit de grond te stampen. Ad hoc theater op het scherpst van de snede. Het belooft een experimentele avond te worden met theater, muziek en interviews rond het thema ‘De Toekomst’. Voor Tussentijd – De Voorstelling: Afloop Onbekend werkt TGGreppel samen met LUX en Cie. Perelman.

Woensdag 21 september (20:30 uur) – LUX, Nijmegen
Donderdag 22 september (20:30 uur) – LUX, Nijmegen
Vrijdag 23 september (20:30 uur) – LUX, Nijmegen

Meer informatie en tickets

Over TussenTijd, de voorstelling: Afloop Onbekend

Onze zorgeloze jaren zijn voorbij. Onze vrijheden zijn niet meer vanzelfsprekend en onze groene levendige habitat verandert langzaam in een verstikkende woestijn. En we hebben al die jaren niet eens bewust genoten van het paradijs waarin we leefden, wat jammer nou.

You don’t know what you got, ‘till it’s gone.

 Het lijkt alsof de coronaperiode het einde van een tijdperk van zorgeloosheid heeft ingeluid. Is onze planeet echt in gevaar of kunnen we het tij nog keren? Zijn de tekenen van droogte, branden, epidemieën en oorlog een verwijzing naar spannende verhalen als de tien Bijbelse plagen of is het nu echt menens?

De makers van de twee Nijmeegse theatergezelschappen Cie. Perelman en TG Greppel buigen zich over de vraag wat nodig is voor een hoopvolle toekomst. Kunnen we de point of no return hijgend voorblijven? Welke waarden zijn daarvoor belangrijk om door te geven? Kunnen we de volgende generatie nog recht in de ogen kijken? Of hebben we er zodanig een potje van gemaakt dat we enkel schaamtevol ons hoofd moeten buigen en sorry stamelen. Of misschien hoeven we ons niet druk te maken omdat nieuwe technologieën een eind aan al onze zorgen zullen maken. Komen we tot hoopvolle oplossingen of is het vertrouwen in een goede afloop juist naïef en gevaarlijk?

Repetitiefoto’s: Marcel Krijgsman