Meet the team: acteur Rik Luijmes

Meet the team: acteur Rik Luijmes
22 maart 2019 TGgreppel

“Ik maak deze voorstelling omdat ik de mensen achter deze #metoo geschiedenis wil laten zien. Zodat we meer begrijpen van de ander, maar ook van onze eigen verlangens en impulsen”

Waarom Rik het initiatief nam tot het maken van Blackbird
“Ik was op zoek naar zoiets als Lolita van Nabokov. Na lang goo­gelen kwam ik uit bij Blackbird, dat overal ter wereld te zien is geweest. Ik was er al mee bezig voordat #MeToo losbarstte. Het is aan de ene kant fantastisch wat er door #MeToo vrijkomt, maar aan de andere kant is de berichtgeving vaak eenzijdig. Ik wil meer weten over die levens en waar ze precies in elkaar gehaakt zijn. Hebben die mensen elkaar daarna nog wel eens gesproken? En wat is er toen gezegd?” (quote uit interview met De Gelderlander).

Rik Luijmes (54) is artistiek leider van TG Greppel en woont in Nijmegen. Hij studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Rik schrijft, regisseert en acteert afwisselend. Ook werkt hij als parttime theaterdocent aan ArtEZ. Kenmerkend voor zijn werk is de belangstelling voor de worstelende mens. In Blackbird speelt hij de rol van Ray.