In gesprek over #MeToo slachtoffers én daders met Remy Jacobs

In gesprek over #MeToo slachtoffers én daders met Remy Jacobs
29 maart 2019 TGgreppel

Blackbird laat je niet koud. Daarom praten we graag na. Op vrijdag 5 april gaan we na de voorstelling in gesprek met artistiek leider van TG Greppel Rik Luijmes (Ray) en Nina Goedegebure (Una). Op zaterdag 6 april kun je na de voorstelling in gesprek met elkaar: wat heb je ervaren?

Zondag 7 april hebben we een speciale gastspreker: Remy Jacobs. Op zondag 7 april gaan we na de voorstelling in gesprek met Remy Jacobs. Jacobs is priester en werkt als geestelijk verzorger. In zijn jeugd was hij zelf slachtoffer van seksueel misbruik. In het kader van de #MeToo-beweging pleitte hij voor het doorbreken van het stilzwijgen van slachtoffers én daders, om de onderliggende structuren en mechanismen open te breken.

In 2014 maakte hij samen met theatermaakster Marjolijn van Heemstra de voorstelling ‘Als ik de liefde niet heb’. In deze voorstelling vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen als slachtoffer van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk. Je kunt hier zijn betoog lezen, en hier een aflevering van Het Gesprek met Remy Jacobs bekijken.

De nagesprekken zijn gratis bij te wonen, je kunt na afloop van de voorstelling aansluiten. Koop hier je tickets voor de laatste voorstellingen in Nijmegen.