Meet the team: acteur/muzikant Joris Erwich

Meet the team: acteur/muzikant Joris Erwich
10 april 2019 TGgreppel

“De tekst van Blackbird zit zo geraffineerd in elkaar, de taal neemt je mee, en laat je denken, voelen, oordelen en meeleven.”

Joris is acteur en muzikant, en combineert deze twee vaak. In 2000 studeerde hij af als dramadocent. Tijdens de opleiding, maar zeker na zijn afstuderen, is hij zich gaan ontwikkelen als makende speler en muzikant. Hij sloot zich aan bij jeugdtheatergroepen die vaak improviserend tot hun voorstellingen komen, zoals NT-jong/Het Laagland/Kwatta/De bonte hond. Steeds vaker kon hij zijn liefde voor muziek gebruiken in deze voorstellingen. Hij ging liedjes componeren, en later meer sferen, soundtracks, melodieën.

Waarom Joris meewerkt aan Blackbird
Ik kon me verbinden met dit stuk, omdat ik het een ontzettend goede tekst vind. De tekst zit zo geraffineerd in elkaar, de taal neemt je mee, en laat je denken, voelen, oordelen en meeleven. Ik ben vaak muzikant en acteur dit geeft me veel uitdaging en spannende zoektochten. Dit project gaf me dat ook. De muziek vertolkt soms de drift, of de onbewuste drang, woede, de onderspanning. De emoties die er niet mogen zijn of die juist versterkt worden.