Meet the team: regisseur Lard Adrian

Meet the team: regisseur Lard Adrian
7 maart 2019 TGgreppel
Lard Adrian over Blackbird

“Ik hoop dat we met Blackbird de weg vrij kunnen maken voor een discussie na afloop in de foyer waarbij we achter het mechanische oordeel kunnen kijken. Dat we nuances blijven zien maar ook niet wegkijken.”

Waarom Lard meewerkt aan Blackbird
Omdat Rik Luijmes (artistiek leider en acteur) een heel gedreven en gepassioneerde theatermaker is. Je voelt zijn hart voor de zaak, voor het thema van stuk. Het proces is interessant omdat we met zijn allen willen ontdekken wat er achter het oordeel schuilgaat. Als we voorbij het oordeel kijken; komen we erachter waarom misstanden als dit gebeuren. Misstanden die in vele variaties dezelfde mechanismen kennen.

Over Lard Adrian
Lard studeerde in 2002 af aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. Hij werkt al 16 jaar als freelance acteur in het vak. Twee jaar lang was hij onderdeel het vaste ensemble van Toneelgroep Oostpool. Steeds vaker is hij gaan regisseren en vanaf 2011 is hij zich daarnaast gaan scholen als coach. Hij geeft individuele coaching en coaching in groepsverband bij de organisatie Myquest. Ook werkt hij als trainings-acteur en geeft lessen en workshops aan ArtEZ en bij de Kemna training. Hij is gefascineerd door de verbinding tussen het beoefenen van het acteursvak en de groeimogelijkheden van de mens die dit werk met zich meebrengt.